Kreativno izražavanje emocija

Najvažnija knjiga za dijete u procesu odrastanja

Djeca su često poput malih spužvi koje upijaju svijet oko sebe, uključujući i složene emocije koje ih okružuju. No, kako ti mali umovi procesuiraju te emocije? Kako ih razumiju? Ova pitanja postaju ključna u procesu emocionalnog razvoja, a upravo o njima duboko promišlja Tena Duran, univ. spec. art. therap., sveučilišna specijalistica muzikoterapije, u svojoj knjizi Kreativno izražavanje emocija
U svijetu u kojem su emocije često stigmatizirane ili minimizirane, važno je stvoriti prostor za njihovo istraživanje i izražavanje, a u tom procesu upravo nam umjetnost može pomoći kao moćan i efektan alat. Kroz svoje bogato iskustvo i znanje o muzikoterapiji, autorica kroz knjigu otkriva kako umjetnost može poslužiti kao kanal za kanaliziranje i filtriranje emocija.
U knjizi Kreativno izražavanje emocija, ističe se važnost početnog učenja o emocijama od najranije dobi. Djeca se neprestano suočavaju s nizom emocija, ali često im nedostaje rječnik ili razumijevanje kako ih prepoznati i izraziti na zdrav način. Ova knjiga postavlja temelje za takvo učenje, pružajući djeci alate i tehnike za suočavanje s emocijama poput ljutnje, tuge, straha i sreće.
Jedna od ključnih poruka knjige je da su sve emocije prirodne i važne, te da je njihovo prihvaćanje ključno za emocionalno blagostanje. Djeca će kroz različite primjere i konkretnu praksu naučiti kako prepoznati, procesuirati i izraziti svoje emocije na konstruktivan način – i to kroz umjetnost. Ova vještina postaje temelj za razvoj emocionalne inteligencije, koja je ključna za uspjeh u svim aspektima života.

Osim praktičnih vježbi i primjera, knjiga je obogaćena predivnim ilustracijama izv. prof. dr. art. Jelene Kovačević, univ. spec. art. therap. koje dodatno osnažuju sadržaj, pružajući vizualnu podršku u razumijevanju i izražavanju emocija.
Ova knjiga postaje nezaobilazan resurs u radu s djecom u vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama. Odgojitelji, učitelji, pedagozi, psiholozi, radni terapeuti, psihijatri, pedijatri, logopedi i edukacijski rehabilitatori prepoznat će vrijednost ovog alata u podršci emocionalnog razvoja i opismenjavanja djece.

Kroz Kreativno izražavanje emocija, Tena Duran pruža dubok uvid u važnost prepoznavanja, prihvaćanja i izražavanja emocija na zdrav način. Ova knjiga ključni je korak prema stvaranju emocionalno inteligentne generacije koja će znati kako upravljati svojim osjećajima i graditi sretan i ispunjen život.
Nemojte propustiti priliku osigurati ovaj dragocjeni resurs za vaše dijete - naručite knjigu već danas i pridružite se misiji stvaranja emocionalno inteligentnih novih generacija.

Dobra ideja ju je i donirati vrtićima i školama u kojima ste nekad i sami bili. Time ćete dati značajan doprinos emocionalnom razvoju djece i podržati njihov put ka emocionalnoj inteligenciji. Također, možete je donirati i pedijatrima koji rade s djecom kako bi dječji odlazak na pregled bio manje traumatičan i lakše podnošljiv događaj. Vaša podrška će imati dalekosežan utjecaj na buduće generacije, pružajući im alate i znanja koja će im pomoći u suočavanju s različitim emocionalnim izazovima.
Kreativno izražavanje emocija
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram